Jakie wyniki dotyczące oszczędności paliwa uzyskują ludzie w EcoBoost Mavericks? Czy jest to więcej/mniej/to samo, co dane EPA? (22 mpg w mieście/29 mpg w trasie/25 mpg łącznie)
Lariat, AWD - 6k na nim - 28mpg - 70% autostradyXLT AWD, 4k, natryskowe łóżko, tri-soft-cover.
Obecnie 27MPG po 2 tygodniach i rośnie
Ale w E nie ma ustawienia ECOXLT AWD. 91 Oktan, Średnio prawie 32MPG na 100-milowej podróży, która przebiegała w proporcji 70/30 autostrada/miasto. Było to z ustawieniem ECO i naprawdę starając się utrzymać niskie obroty. Prawie przy całkowitym przebiegu 1000 i wydaje się, że MPG poprawia się w miarę docierania pojazdu z czasem.
Pierwszy zbiornik w moim 2.0 XLT EcoBoost = 31,4 mpg.Jakie wyniki dotyczące oszczędności paliwa uzyskują ludzie w EcoBoost Mavericks? Czy jest to więcej/mniej/to samo, co liczby EPA? (22 mpg w mieście/29 mpg w trasie/25 mpg w połączeniu)
Pierwszy bak w moim 2.0 XLT EcoBoost = 31,4 mpg.
To niesamowite, że macie wyniki powyżej liczb EPA!XLT AWD. 91 Oktan, średnio prawie 32MPG na 100-milowej podróży, która w 70/30 przebiegała na autostradzie/w mieście. Było to z ustawieniem ECO i naprawdę starając się utrzymać niskie obroty. Prawie przy całkowitym przebiegu 1000 i wydaje się, że MPG poprawia się w miarę docierania pojazdu w czasie.
Czy zauważyłeś, czy twoje mpg wzrosło od czasu tej jazdy z salonu? Wydaje się, że tak jest, gdy docierasz do swojego Mavericka.Jechałem z salonu (zachodnie wybrzeże Fl) do mojego domu (wschodnie wybrzeże Fl) i uzyskałem około 21 mpg. Jechałem 80 mil na godzinę przez całą drogę, może dlatego. Ale spodziewałem się znacznie lepszego wyniku. Jestem prawie pewien, że dealer również wlewa zwykłą benzynę, nie jestem pewien, czy to robi jakąkolwiek różnicę.
ZAPOMNIAŁEŚ wspomnieć o swoim MPG!So, my drive was from Cape Cod to mid-Coastal Maine...about 5.5 hours. I drove the limit +5 mph the entire way. My tank was filled with regular...which is what I have always used without issue in the other EcoBoost 2.0 that we own (2015 Ford Edge).
XL AWD z pakietem holowniczym. Do tej pory średnio około 32 w połączeniu z około 4000 milami. Jestem bardzo konserwatywnym kierowcą. Jak dotąd bardzo zadowolony z Mavericka.Jakie wyniki dotyczące oszczędności paliwa uzyskują ludzie w EcoBoost Mavericks? Czy jest to więcej/mniej/to samo, co liczby EPA? (22 mpg w mieście/29 mpg w trasie/25 mpg w połączeniu)
Jaką liczbę oktanową dla 2. baku?Po niesamowitym przebiegu na moim pierwszym baku, widzę teraz 26 mpg. Mam równą równowagę jazdy po autostradzie i w mieście.
Zabrałem mojego dwutygodniowego ecoboost lariat z pakietami terenowymi i holowniczymi w miniony weekend na przejażdżkę poza miasto, aby przetestować go na autostradzie z odrobiną jazdy po mieście, ale głównie z prędkościami autostradowymi na przeważnie płaskim lub pofałdowanym terenie. To na razie mała próba, ale byłem zadowolony ze średniej 31,1 mpg i maksymalnie 32 podczas podróży.Jakie wyniki dotyczące oszczędności paliwa uzyskują ludzie w EcoBoost Mavericks? Czy jest to więcej/mniej/to samo, co liczby EPA? (22 mpg w mieście/29 mpg w trasie/25 mpg w połączeniu)
Masz rację, ale
Spowoduje to spadek mpg
To jest turbosprężarka, która jest zaprojektowana do paliwa o wysokiej liczbie oktanowej. Paliwo o wysokiej liczbie oktanowej spala się wolniej. Otrzymasz mniejszą wydajność i mniejszą moc.
Jeśli jechałeś tylko na 87, brak zauważalnej zmiany mpg. Może 0,5 mpg... i stukanie z przedwczesnego zapłonu niszczącego silnik.
Ale będzie zauważalna różnica w starcie... wtedy mocniej wciskasz gaz... zużywając więcej paliwa
I niższe mpg
Więc tak, nie liczba oktanowa paliwa... ale operator
Przyczyna i skutek
Teraz, gdy masz już EB od jakiegoś czasu, czy jeździsz na 87 oktanach? Instrukcja mówi, że jest to dopuszczalneSugerowałbym, abyś poszukał w Internecie paliwa o wysokiej liczbie oktanowej, istnieje wiele mitów.
Szczerze mówiąc, nie wiem, co to jest tuning i jestem tylko w pewnym stopniu pewien, że mam EB. Ale w tej chwili patrzę na około 24 MPG przez cały okres eksploatacji, co obejmuje tysiące mil holowania i silną mieszankę miasta, autostrady i gór. Nie jestem pewien jak, ale właśnie zobaczyłem najwyższą w historii wydajność, jadąc przez Góry Skaliste, gdzie uzyskałem średnio 40 mpg na pełnym zbiorniku paliwa, głównie jadąc z prędkością około 70 przez cały czas. Przez Góry Skaliste. Z Denver.Czy są właściciele ecoboost z aktualizacjami?
Jestem bardzo ciekawy, aby poznać kilka rzeczywistych liczb. Dodatkowe punkty dla każdego, kto zauważył poprawę po zainstalowaniu tuningu.
XLT, FWD, EcoBoost. Jazda 60/40 (autostrada/miasto). Do tej pory, po 2 tankowaniach, osiągam 30,3 mpg. Bardzo szczęśliwy!!!!Jakie wyniki dotyczące oszczędności paliwa uzyskują ludzie w EcoBoost Mavericks? Czy jest to więcej/mniej/to samo, co liczby EPA? (22 mpg w mieście/29 mpg na autostradzie/25 mpg łącznie)
Tak, zawsze używam 87, chociaż następnym razem w Kolorado użyję 85, ponieważ myślę, że to naprawdę działa trochę lepiej. Największe straty w wydajności, jakie zauważyłem, to przyspieszanie, zwłaszcza ze startu, i opór wiatru. Nawet w wietrzny dzień zauważę, że mpg spada trochę. Albo holowanie jednej przyczepy w porównaniu do innej to zauważalna różnica w zależności od aerodynamiki. A potem wszystko powyżej 75 mil na godzinę zaczyna zmniejszać przebieg tylko trochę, wzgórza oczywiście na to wpływają, jak zauważyłeś, ale jak powiedziałem, to była jazda przez Kolorado. Zrobiłem to również ponownie, zaczynając w Reno, przechodząc przez Sierra, więc jazda pod górę oczywiście nie jest tak dobra, ale w połączeniu z jazdą w dół w zasadzie się wyrównują.Sam nie osiągam wspaniałych przebiegów. Częściowo dlatego, że Kolorado ma mnóstwo wzgórz. Częściowo dlatego, że mam opony terenowe. Częściowo dlatego, że zwykle jeżdżę bardzo łagodnie i przestrzegam ograniczeń prędkości, ale od czasu do czasu lubię mocno wcisnąć pedał gazu na światłach lub naprawdę wcisnąć go na wjeździe na autostradę.
Osiągam około 22-28 mpg na większości zbiorników paliwa. Nie sądzę, żebym kiedykolwiek uzyskał powyżej 30 na cały zbiornik - nigdy.
Eksperymentowałem z 87 bezołowiową benzyną beze etanolu, 87 do 10% etanolu i 91 do 10% etanolu.
Nie jestem pewien, czy widzę dużą różnicę. Myślę, że benzyna beze etanolu dała mi może dodatkowy mpg, może.
Kupiłem używanego hybrydę 23 z przebiegiem 8100 mil, więc pomyślałem, że powinien być już dotarty. Kiedy go po raz pierwszy dostałem, średnio spalał około 42 mpg w jeździe mieszanej. Wydaje się, że jest coraz lepiej, im więcej nim jeżdżę, obecnie mam na nim 10 250 mil. Dzisiaj zrobiłem pętlę o długości 105 mil i byłem zdumiony, że spalił 52,5 mpg. Albo lepiej się dociera, albo uczy się mojego stylu jazdy i dostosowuje się do niego. Zatankowałem do pełna i przejechałem około 5 mil do domu i pokazuje 60+ mpg. Te 3-4 razy, kiedy tankowałem na tej samej stacji, pokazywał około 45 mpg, kiedy wracałem do domu.
Chciałbym polecić Ci osłonę Tonneau, która pomoże poprawić efektywność paliwowąJakie wyniki dotyczące oszczędności paliwa uzyskują ludzie w EcoBoost Mavericks? Czy jest to więcej/mniej/to samo, co liczby EPA? (22 mpg w mieście/29 mpg w trasie/25 mpg łącznie)
Mam Forda Mavericka z 2025 roku z silnikiem ecoboost i jestem na trzecim baku paliwa w niecały miesiąc posiadania i mam dopiero 700 mil przebiegu. Coś jest nie tak, ponieważ osiągam tylko około 15 mpg lub mniej. Jeżdżę głównie po mieście i nie wciskam gazu do dechy i staram się pamiętać o przełączaniu na tryb eco przez większość czasu. Czy ktoś jeszcze ma problemy z 2025 rokiem? Osłona tonneau i używanie paliwa premium
Ale kosztuje to o ponad 10% więcej, więc nie warto go używać.Używam benzyny bez etanolu w moim EcoBoost od czasu, gdy go zabrałem do domu. W mojej okolicy są tylko dwie stacje, które oferują benzynę bez etanolu. Jedna to WaWa z 89 oktanami (3,59 USD/gal od piątku), a druga to firma naftowa, która sprzedaje benzynę 87 (3,59 USD/gal) i 93 (4,59 USD/gal) bez etanolu.
Regularnie używam 89 benzyny bez etanolu w moim Focusie z 2017 roku i Mavericku z 2023 roku. Oba średnio zużywają około 4 mil na galon więcej niż wersja 10%. Wczoraj zatankowałem Mavericka do pełna 93 oktanami. Był tylko w połowie pełny, więc nie będę wiedział, czy przebieg jest inny, dopóki zbiornik nie będzie pełny tylko 93.
Mój Maverick średnio osiąga 32,6 mpg w trybie normalnym na autostradzie/w mieście.
2025 XL AWD 2.0 Eco. Osiągnąłem 33 na autostradzie międzystanowej i 36 na zwykłych autostradach. Zazwyczaj około 28 na krótkich trasach/w jeździe po mieście. Jak dotąd jestem z tego zadowolony. Aha, i mam nakładkę kempingową z tyłu, więc to prawdopodobnie kosztuje mnie trochę na MPG.Jakie wyniki dotyczące oszczędności paliwa uzyskują ludzie w EcoBoost Mavericks? Czy jest to więcej/mniej/to samo, co liczby EPA? (22 mpg w mieście/29 mpg na autostradzie/25 mpg w połączeniu)